Мобилното приложение за достъп в социалната мрежа Truth Social, разработено по

...
Мобилното приложение за достъп в социалната мрежа Truth Social, разработено по
Коментари Харесай

Приложението за достъп в TRUTH Social ще се появи в AppStore на 21 февруари

Мобилното приложение за достъп в обществената мрежа Truth Social, създадено по самодейност на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, ще се продава в магазина на приложението AppStore в понеделник - 21 февруари. Това съобщи  организация Reuters.

По този метод, основателите на Truth Social  ще пуснат обществената мрежа да  работи от 21 февруари, когато в Съединени американски щати се отбелязва федералния празник - Президентският ден (на третия понеделник на февруари).

По-рано телевизионният канал Fox Business като се позоваше на свои източници заяви, че се чака обществената мрежа да проработи не по-рано от края на март.

Новата обществена мрежа ще работи на правилото на микроблога и в доста връзки ще прилича Twitter, където регистрацията на Тръмп беше вечно блокирана след щурма на негови последователи на Капитолия на 6 януари 2021 година. Публикациите в обществената мрежа на Тръмп ще се назовават truth, а потребителите ще могат да прикрепват към тях фотоси, връзки към видео и публикации. Разработчиците настояват, че TRUTH Social преследва правилото на инклузивност и в нея ще могат да намерят единомишленици както  привържениците на консервативни, по този начин и на демократични възгледи.

За основаването на обществената мрежа TRUTH Social и медийната група Trump Media & Technology Group (TMTG) самият Тръмп разгласи в края на октомври предходната година. По неговите думи, задачата на TMGT е " да сътвори противник на демократичния медиаконсорциум и да даде отпор на софтуерните компании от Силициевата котловина, които употребяват своята монополна власт, с цел да накарат да замълчи опозиционният глас в Америка ".

В последните седмици от пребиваването си на поста президент на Съединени американски щати Тръмп беше лишен от опцията да написа в Twitter, Facebook и Instagram. Това се случи скоро откакто на 6 януари 2021 година последователи на републиканеца, който беше държавен глава по това време, и се опитваше да въспрепятства одобряването в Конгреса на Съединени американски щати на резултатите от извършените на 3 ноември 2020 година президентски избори. Победата в тях завоюва демократът Джо Байдън.

В връзка със случилото се демократите предизвикаха процедура по импичмънт на Доналд  Тръмп. Сенатът на Конгреса обаче го оправда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР